Marsupii bebe, sisteme de purtare

Bucură-te de beneficiile pe care ţi le oferă purtarea bebeluşului alegând un sistem ergonomic şi sigur pentru sănătatea celui mic. Alege modelul preferat şi imprimeul care te reprezintă, fără a fi nevoită să faci rabat de la calitate – toate sistemele pe care le găseşti la noi sunt confecţionate din materiale testate şi certificate.

Setati ascendent
pe pagină

Indiferent de tipul de marsupiu bebe ales, babywearingul are beneficii demonstrate. Ai diverse opțiuni din care poți alege când vine vorba de un sistem portbebe pentru nou-născuți, astfel încât să optezi varianta cea mai potrivită ție. De la un wrap bebe clasic, ideal pentru bebelușii nou născuți, la wrapul țesut potrivit și pentru copii mai mari. De la sling sau marsupiu bebeluși tip SSC, la sisteme inovative ce acoperă toată perioada de purtare, indiferent de vârstă și greutate. Alege modelul preferat și descoperă beneficiile babywearingului.

Babywearing-ul are beneficii demonstrate, și nu este vorba doar despre faptul că purtarea bebelușului într-un sistem ergonomic, sigur pentru tine și sănătatea celui mic, stimulează atașamentul și consolidează relația dintre copil și părinte, ci și despre faptul că părinții care practică babywearing-ul sunt mult mai receptivi la nevoile bebelușului, iar mamele mult mai predispuse să îl alăpteze la sân. Studiile demonstrează că babywearing-ul poate promova și stimula dezvoltarea limbajului și are chiar și beneficii fizice.

Rezultatele cercetărilor sugerează, de asemenea, că există o legătură directă între babywearing, folosirea unui sistem de purtare ergonomic și sănătatea șoldurilor. Displazia de șold, afecțiune ce caracterizează situația în care articulațiile șoldului bebelușului nu s-au format corespunzător, poate apărea înainte sau după naștere. Interesant este faptul că bretelele și hamurile folosite pentru tratarea acesteia în copilărie  au rolul de a izola picioarele bebelușilor în aceeași poziție, flexată spre exterior, așa cum se întâmplă în cazul unui sistem purtare bebe.

Poziția „M” („poziția de broscuță”), adoptată de foarte mulți bebeluși în portbebe, reprezintă poziția ortopedică sănătoasă, corectă, iar studiile au constatat faptul că în culturile în care se practică acest mod de purtare, incidența displaziei de șold este mult mai mică. Având în vedere aceste considerente, este evident faptul că purtarea corectă a bebelușului, într-un sistem ergonomic, potrivit înălțimii și greutății acestuia, este sănătoasă atât pentru micuț, cât și pentru mămică. Raportându-te la nevoile specifice, alege-l întotdeauna pe cel mai potrivit!

De ce să ții cont când folosești un marsupiu bebeluși?

Dincolo de beneficiile evidente ale babywearing-ului, este necesar ca atunci când alegi un model specific, să te raportezi la diferite criterii cum ar fi rezistența, sistemul de prindere, materialul din care este fabricat, siguranța oferită, susținerea capului și a gâtului, precum poziția adoptată de copil (poziția „C”, care urmează curbura spatelui și poziția „M”, cu fața spre purtător, sunt cele recomandate). De asemenea, trebuie să ții cont și de vârsta, greutatea și stadiul de dezvoltare al copilului. Căile respiratorii ale acestuia trebuie să fie întotdeauna libere.

Bebelușul trebuie să fie mereu la vedere, deci materialul sistemului să nu îl acopere în totalitate. Astfel, vei putea să-i observi nevoile și să ai certitudinea faptului că acesta poate respira cum trebuie în timp ce se află în sistem. Întrucât mușchii bebelușului nu sunt complet dezvoltați, este necesar ca sistemul de purtare folosit să fie reglat corespunzător, astfel încât să susțină capul acestuia, pentru a evita tensiunea ce s-ar putea acumula la acest nivel. Evită să folosești sisteme de purtare improvizate sau la mâna a doua, deoarece pot constitui reale pericole.

Nu uita să verifici întotdeauna sistemul de purtare, să-i faci un fel de „revizie tehnică” pentru a te asigura că nu prezintă urme de deteriorări, rupturi, iar fixarea cataramelor să fie sigură (în cazul în care optezi pentru un astfel de sistem marsupiu nou născut). Este indicat să respecți întotdeauna limita de greutate, întrucât aceasta este indicată, întotdeauna, de către producător. Limita maximă înseamnă că sistemul este sigur pentru bebelușii și copiii cu greutate cel mult egală cu cea indicată de către producător. Este vorba atât despre siguranța ta, cât și a celui mic!

 

 

Tipuri de sisteme portbebe pentru nou-născuți

Există mai multe tipuri de sisteme de purtare sigure, testate și certificate, iar optarea pentru un anumit model depinde, în primul rând, de preferințele mamei. În categoria sisteme de purtare ai la dispoziție diverse opțiuni, astfel încât să alegi varianta cea mai potrivită pentru tine și cel mic. De la un port bebe ergonomic, ideal pentru nou-născuți, la wrap-ul țesut, potrivit pentru copii mai mari, sistem de purtare tip sling sau marsupii tip SSC, găsești sisteme inovative ce acoperă toată perioada de purtare, indiferent de vârsta sau greutatea copilului.

Sistemul de purtare tip wrap

Acest sistem de purtare, fără sisteme metalice de prindere (curelușe, capse, catarame) este perfect pentru purtarea bebelușilor. Acest tip de wrap bebeluși poate fi elastic, fiind perfect pentru nou-născuți, însă nu va putea susține un copil cu vârsta de un an. Având elasticitatea optimă, nu va fi nevoie să ajustezi în permanență legăturile atunci când îl așezi pe micuț înăuntru. Distribuind uniform greutatea micuțului, nu vor exista puncte de tensiune care să vă afecteze – nici pe tine, nici pe el. De asemenea, este foarte potrivit pentru alăptare discretă, nefiind nevoie să-l scoți din wrap.

Printre alte beneficii se numără sprijinul optim pentru capul și gâtul micuțului, faptul că bebe poate fi poziționat cu ușurință în sistem, este ușor de potrivit pe corpul mămicii, asigură sprijin pentru șoldurile și piciorușele celui mic și este confortabil atât pentru tine, cât și pentru el. Fabricat din materiale naturale, prietenoase cu pielea copilului, sistemul versatil permite purtarea bebelușului în față, pe șold sau în spate, putând fi legat într-o gamă variată de moduri, astfel încât să poți opta pentru cel mai confortabil pentru tine și cel mic.

Sistem de purtare tip marsupiu

Sistemele de tip marsupiu asigură poziție ergonomică atât pentru tine, cât și pentru micuț, care poate fi purtat atât în față, în spate sau pe șold. Design-ul acestora îmbină trăsături de maximă siguranță, „îmbrățișând” micuțul, iar spătarul marsupiului asigură o poziție corectă a coloanei vertebrale, sprijinindu-l pe bebe pe măsură ce crește. Datorită faptului că au catarame ajustabile și benzi elastice, precum și centură în talie, dimensiunile marsupiului pot fi ajustate astfel încât să asigure atât confort maximal atât pentru tine și pentru cel mic, cât și siguranța necesară.

Confecționate din materiale naturale, în modele potrivite pentru purtătorii de toate dimensiunile, cu curele complet ajustabile, cu protecție suplimentară, sistemele de purtare tip marsupiu sunt deosebit de sigure și confortabile. Datorită brațelor late și centurii, greutatea micuțului este distribuită uniform pe umerii purtătorului, evitându-se astfel apariția durerilor de spate, fiind marsupii ergonomice care promovează postura corectă. Potrivit și pentru alăptare, trebuie doar să lărgești bretelele atât cât este nevoie pentru a-i permite micuțului să coboare mai jos în sistemul de purtare.

Sistem de purtare tip sling

Sistemele de purtare tip sling sunt cele mai simple de folosit, oferind un mijloc convenabil, rapid și sigur de purtare a bebelușilor, atât în față, pe șold, cât și în spate (recomandat doar pentru purtători experimentați). Îți oferă libertate de mișcare, în timp ce are grijă de toate nevoile de confort ale micuțului – poziția corectă a șezutului, piciorușelor și coloanei vertebrale, astfel încât greutatea să fie distribuită uniform și să nu existe puncte de tensiune la nivelul tălpilor și gâtului. Un ham ergonomic este deosebit de practic, asigurând faptul că micuțul adoptă o poziție corectă, sănătoasă, în timpul babywearing-ului.

Este important de știut că un bebeluș purtat într-un sling trebuie să fie așezat cu șezutul în cea mai mare adâncitură formată de material. Sling-ul cu inele poate fi ajustat cu ușurință atât pentru momentul în care îl alăptezi pentru micuț, cât și pentru a-l potrivi mult mai bine pe corp. Oferindu-ți caracteristici de maximă siguranță, confort și libertate în mișcare, sistemul de purtare tip sling reprezintă o alegere inspirată, atât timp cât sunt respectate limitele de greutate și vârstă indicate de către producător.

Cum alegi cel mai potrivit marsupiu bebe pentru micuțul tău?

În categoria sisteme de purtare și accesorii vei găsi sisteme de purtare ingenioase, inovatoare, care combină design-ul modern, estetic, cu caracteristicile de siguranță și confort, vitale pentru un sistem de calitate. De la modele care îți permit să-l porți pe bebe atât în spate, cât și în față sau pe șold, marsupiu, wrap țesut, ham ergonomic bebe și sling, până la WrapTai-ul care este o combinație între un wrap și un sistem cu catarame, realizat din bumbac organic, îți punem la dispoziție o gamă variată de sisteme de purtare din care să-l alegi pe cel care întrunește toate așteptările tale.

Punem preț pe atenția deosebită la detalii și pe îndeplinirea tuturor criteriilor de siguranță maximală, oferindu-ți opțiuni de alegere a unor modele de sisteme de purtare ergonomice, care oferă o poziție optimă, fiziologic normală, și confort maxim – atât pentru bebe, cât și pentru tine. Beneficiile unui sistem de purtare ergonomic, confortabil și ușor de utilizat sunt evidente. De asemenea, este foarte importantă respectarea cu strictețe a limitei de greutate indicată de producător, astfel încât să fie evitate situațiile neplăcute care ar putea apărea.

În ceea ce privește accesoriile pentru sistemele de purtare, protecțiile reversibile, confecționate din 100% bumbac organic, material natural, testat toxicologic și sigur pentru copii, au rolul de a proteja bretelele marsupiului. Cu toții știm că bebelușii, în momentele de erupție dentară, tind „să guste” din orice și să introducă tot felul de lucruri în guriță. Protecțiile, cu sistem de prindere cu arici, pot fi utilizate atât pentru marsupiu, prevenind spălarea repetată a acestuia, cât și pentru scaunul auto sau chiar scăunelul de masă al micuțului.