Spirale și jucării pentru cărucior

Setati ascendent
pe pagină

Una dintre cele mai importante activități în dezvoltarea bebelușului este plimbarea pe afară. Schimbarea temperaturii și a mediului îl stimulează pe acesta și îl învață despre lumea din jurul său, iar legănatul în căruciorul în mers și aerul proaspăt îl invită la relaxare și somn.

Pentru ca plimbarea să fie și mai plăcută și interesantă, poți alege să decorezi bara căruciorului sau a scoicii cu jucării textile pufoase, care stimulează simțurile bebelușului. Acestea, de asemenea, se pot dovedi utile, atunci când bebelușul este plictisit pe drumul spre casă sau în timp ce aștepți în magazin. Astfel de jucării conțin accesorii cu diferite funcții, care stimulează simțurile celor mici și îl țin ocupat o perioadă, precum zornăitoare, jucării care scot alte sunete, oglindă din materiale sigure pentru bebeluși. 

Oglinda este o jucărie foarte importantă pentru cei mici, deoarece aceștia adoră fețele și să interacționeze cu “celălalt bebeluș”, activități care îi încurajează să ridice capul, să urmărească cu privirea reflexia obiectelor care apar în oglindă și le antrenează motricitatea fină și pe cea grosieră, determinându-i să atingă, să pipăie, să se rostogolească sau să se târască, pentru a ajunge la reflexia lor. Ulterior, după vârsta de 20 de luni, jocul la oglindă are și alte avantaje, copilul înțelegând noțiunea de sine, faptul că el este reflexia sa, dar și dezvoltându-și abilitățile de comunicare și cele emoționale, prin imitație.

 Aceste tipuri de jucării pot fi prinse și de marginea pătuțului, transformându-l într-un tărâm de basm și încurajându-le celor mici imaginația, în timp ce părinții pot crea propriile povești de aventură, care să îi provoace și să îi distreze. Spiralele cu activități pot fi integrate cu ușurință în orice decor, deoarece sunt concepute astfel încât să susțină nevoile bebelușilor de a experimenta, dar fără să devină nocive, suprastimulându-l. Vin în culori inspirate din natură, prietenoase cu vederea în dezvoltare a bebelușilor. Sunt moi și pufoase, hrănind nevoia de atingere a acestora și sunt blânde cu pielea lor sensibilă. Materialele din care sunt realizate sunt antialergenice și sunt testate toxicologic, sunt, așadar, netoxice și sigure pentru bebeluși, astfel încât aceștia să-și continue explorarea prin lumea lor în mod sigur.