Jucării textile

Jucăriile textile sunt îndrăgite de cei mici, încă de la primele interacţiuni cu acestea. Diverse texturi şi sunete stimulează simţul tactil, vizual şi auditiv, încurajând dezvoltarea motorie şi descoperirea unor relaţii de tip cauză-efect în rândul celor mai mici bebeluşi. Pentru cei mai mărişori, jucăriile de pluş sunt prieteni de nădejde şi jucării de confort, îndrăgite şi purtate în aventuri şi descoperiri.   

Setati ascendent
Pagina
pe pagină

Jucăriile textile sunt cea mai bună alegere ca o primă jucărie  pentru bebelușul tău! Moi, pufoase, fine, acestea împrumută căldura și mirosul corpului, astfel că pot fi o bună sursă de calm și de confort pentru nou-născuți. Acestora le este cu precădere cel mai greu să se adapteze la viața înconjurătoare și să proceseze mediul în care se află, la care se adaugă capacitatea diminuată de a vedea, astfel celelalte simțuri sunt augumentate și pot fi stimulate cu ajutorul jucăriilor textile. În această etapă pot fi benefice zornăitoarele sau jucăriile muzicale, care stimulează auzul, salteluțele de activități, care determină bebelușul să își miște membrele, jucăriile de pătuț sau cărucior, sau păturicile cu pluș sau plușurile simple, care pot deveni jucării de confort, în timpul somnului și nu numai.

Pe măsură ce bebelușul crește, acesta poate primi jucării mai complexe, precum cuburile moi de activități sau cărticelele senzoriale, care susțin dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână. Pentru vârste de peste 18 luni poți alege păpuși și seturi de accesorii, pentru minunate jocuri de rol, care dezvoltă independența copiilor și capacitatea acestora de a îngriji pe altcineva.

Jucăriile textile sunt idei de cadouri fantastice pentru orice ocazie, fie că vizitezi un nou-născut pentru prima dată, fie că te pregătești să participi la un botez sau alt eveniment, acestea vor fi mereu potrivite. Designul atemporal și culorile naturale se vor dovedi atrăgătoare pentru copiii de orice vârstă!

Îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită modului în care aceste jucării au fost realizate. Cusăturile puternice și rezistente și lipsa părților mici sau a accesoriilor care se pot desprinde și care pot ajunge în gurița bebelușului reprezintă mari avantaje și ar trebui să fie criteriul determinant, atunci când alegi jucării textile pentru bebeluși. De asemenea, este foarte important să fie făcute din materiale de calitate superioară, antialergenice și testate toxicologic, astfel încât cei mici să rămână în siguranță și din aceste puncte de vedere, atunci când se joacă. În plus, cu gândul la natură, îți sugerăm să alegi jucării textile din materiale sustenabile sau reciclate, astfel efectele negative asupra mediului înconjurător ale producției să fie mult diminuate.