Jucării muzicale și interactive

Setati ascendent
pe pagină

Jucăriile muzicale și cele interactive sunt, probabil, printre cele mai atrăgătoare, din colecția unui bebeluș nou-născut. Bebelușii se nasc curioși, iar această trăsătură este cea care îi determină să exploreze noua lor lume, și, dat fiind că vederea nu le este dezvoltată, atunci când se nasc, simțul auzului este augumentat, astfel că sunetele plăcute, armonioase, devin atracția principală. Bebelușii adoră să li se cânte, dar iubesc, în egală măsură, și jucăriile muzicale, pe care le pot manevra ei, după bunul plac.

Nu îți recomandăm jucăriile zgomotoase și în culori stridente, din plastic, acestea putându-se dovedi nocive pentru nou-născuți, suprastimulându-le simțurile sau rănindu-i, iar suprastimularea acestora înseamnă plâns neîntrerupt și epuizare.

În schimb, îți recomandăm să optezi pentru jucării muzicale din materiale textile, moi, pufoase, cu accesorii din materiale naturale, precum lemnul. Printre beneficiile jucăriilor muzicale și interactive amintim:

·         Promovează creativitatea, diferitele jucării și instrumente încurajând bebelușii și copiii să încerce să creeze propriile sunete și chiar să compună o melodie

·         Susțin dezvoltarea aptitudinilor cognitive și a celor  senzoriale; conform cercetărilor, muzica stimulează căile neuronale în creierul tânăr și promovează gândirea critică și rezolvarea problemelor 

·         Ajută la dezvoltarea motricității fine și a celei grosiere, a coordonării ochi-mână și înțelegerii relației dintre cauză și efect. De asemenea, cei mici sunt stimulați să se miște, încercând să danseze.

·         Învață bebelușii și copiii despre răbdare și le introduce conceptul de a aștepta și a face ceva pe rând.

·         Îi încurajează să se exprime, mai ales atunci când nu au limbajul necesar pentru a verbaliza ceea ce simt

Muzica puternică, zgomotul, sunt peste tot în jurul nostru, așa că expunerea treptată a nou-născuților la sunete plăcute îi va ajuta pe aceștia să se dezvolte armonios; în schimb, o casă foarte liniștită, unde nu se aude niciun sunet, îi poate lipsi pe aceștia de a experimenta un aspect important al lumii din jur și îi poate face sensibili la sunete.

Îți recomandăm, așadar, să primești muzica în casa ta, bebelușul tău va beneficia, astfel, de o dezvoltare sănătoasă. Poți alege jucării muzicale care au și alte accesorii, pentru diferite activități și pentru a-i stimula celui mic toate simțurile: inele de dentiție, elastic, oglindă etc.