Haine din lână merinos

Setati descendent
Pagina
pe pagină

Oile din rasa Dohne Merino sunt considerate, pe bună dreptate, cele mai bune oi crescute pentru lână: aceasta este mai fină, moale la atingere, folosită pe scară largă în industria textilă. Lâna provenită de la aceste oi este mai moale decât lâna obișnuită, ceea ce o face să fie mult mai plăcută la atingere și în contact direct cu pielea. Pe lângă toate aceste caracteristici, lâna merinos, datorită țesăturii și îmbinării firelor, este considerată a fi un termoizolant perfect, având și proprietăți de absorbție a umezelii excesive și de uscare rapidă.

De ce să alegi articole vestimentare realizate din lână merinos?

Există foarte multe avantaje ale purtării articolelor vestimentare realizate din lână merinos. Pe lângă faptul că întrunește caracteristicile de siguranță, fiind un material prietenos cu pielea ta și a copilului, iată ce avantaje mai prezintă acest material natural:

  • Ajută la reglarea temperaturii corpului – unul dintre principalele avantaje este că menține temperatura corpului în parametri stabili. Atunci când este frig afară, datorită țesăturii, încrețiturilor și curburii naturale a fibrelor de lână, aerul este reținut „în ochiurile” țesăturii, fiind un material respirabil.
  • Absorb umezeala și se usucă rapid – fibrele de lână merinos sunt, în mod natural, poroase, prezentând ochiuri în care pătrund picăturile de transpirație (sau orice tip de lichid). Pe de altă parte, țesăturile sintetice nu sunt poroase, motiv pentru care nu absorb transpirația și se usucă mult mai greu.
  • Potrivită și drept strat intermediar – uneori, când este mult prea frig afară, este necesar să îmbraci mai multe straturi, chiar dacă asta înseamnă să limitezi libertatea de mișcare a micuțului. Alegând articole din lână merinos nu doar că-i asiguri izolarea termică optimă, dar îi oferi, în continuare, libertatea de mișcare de care are nevoie, asigurându-te, în același timp, că materialul este respirabil și nu reține umiditatea.
  • Proprietăți antibacteriene – datorită faptului că se usucă rapid, articolele vestimentare realizate din lână merinos nu favorizează instalarea mediului umed, optim pentru dezvoltarea bacteriilor. Sunt potrivite în special pentru sezonul răcoros și umed de toamnă sau iarnă.

Acestea sunt doar câteva dintre proprietățile cele mai importante ale acestui material, pe lângă textura moale, plăcută și faptul că, în cele din urmă, este biodegradabilă, deci sustenabilă în ceea ce privește impactul asupra mediului înconjurător.

Pentru ce sezon sunt potrivite hainele realizate din lână merinos?

Datorită faptului că este un material natural respirabil, care asigură aerisirea, articolele vestimentare din lână merinos pot fi purtate în orice anotimp, deoarece pot regla optim temperatura corpului indiferent de temperaturile exterioare. Se recomandă ca iarna să fie purtate ca strat intermediat, pentru un plus de confort și izolare termică.

Ce articole vestimentare realizate din lână merinos pot găsi pe site?

În categoria noastră poți găsi articole vestimentare, accesorii și lenjerie destinate atât copiilor, cât și proaspetelor sau viitoarelor mămici. De la șosete, rochii pentru sarcină și alăptare, pulovere, papucei de casă, pantalonași dublați potriviți pentru iarnă, maiouri potrivite pentru vară, dresuri și colanți pentru fetițe și băieței, îți punem la dispoziție o gamă extrem de variată.