Antemergătoare și jucării cu roți

Setati ascendent
pe pagină

Antemergătoare sau premergătoare – care e diferența?

Antemergătoarele sunt jucării special create pentru bebeluși, care îi încurajează pe aceștia să exploreze lumea din jur într-un mod sigur, fără a le afecta mersul. La polul opus sunt premergătoarele. Acestea nu sunt recomandate de medicii pediatri, deoarece nu le permit bebelușilor să cadă, în primul rând, un pas foarte important în procesul de învățare. În al doilea rând, premergătoarele îi determină pe cei mici să pășească pe vârfuri, ceea ce interferează cu dezvoltarea corectă a piciorului și, implicit, a mersului. Și, în final, premergătoarele nu le permit bebelușilor să învețe să aprecieze corect împrejurimile și posibilele obstacole sau pericole. În concluzie, nici noi nu îți recomandăm aceste produse.

În schimb, antemergătoarele au doar beneficii. Bebelușii pot lua decizii singuri când să se ridice, când să se așeze (sau să cadă), când să pășească și când să se joace. Antemergătoarele sunt importante în creșterea bebelușului tău, pentru că îi permit acestuia să învețe mersul, cum să își mențină echilibrul, cum să își dezvolte musculatura și rezistența. În plus, vin cu o serie de activități interesante pentru cei mici, care le stimulează creativitatea, motricitatea fină și coordonarea ochi-mână.

De ce este important ca un bebeluș să cadă, atunci când învață să meargă?

Psihologii pediatrici ar spune că este despre a eșua, înainte de a reuși, o etapă necesară în procesele de învățare, în orice etapă a vieții ne-am afla, dar mai ales pentru bebeluși. Beneficiile sunt numeroase, printre care enumerăm: cunoașterea propriilor forțe și aprecierea coordonatelor de spațiu, dar și cele cauză-efect, pășirea corectă și naturală, dezvoltarea încrederii în sine și a simțului aventurii și, nu în ultimul rând, acel zâmbet minunat de mândrie când bebelușii reușesc pe cont propriu să realizeze ceea ce și-au propus! Așadar, dragă mamă, drag tată, permite-i bebelușului tău să cadă și să se ridice, atunci când încearcă să meargă, înfrânge-ți instinctul de a-i sări în ajutor și veți avea doar de câștigat!

Jucării cu roți

Alături de premergătoare, jucăriile cu roți de împins sau de tras, încurajează copilul să pornească la plimbare, să pășească mai mult și, deci, să își dezvolte musculatura, în timp ce se distrează!

Ce să am în vedere atunci când aleg antemergătoare și alte jucării cu roți?

Îți recomandăm jucăriile din lemn, pentru că sunt ecologice, biodegradabile și se pot recicla. În plus, sunt rezistente în timp, stabile și sigure, prin finisajul perfect. De asemenea sunt frumos colorate cu vopsea netoxică, pe bază de apă și au designuri atractive pentru cei mici.