Salopete babywearing

Nu doar sistemul ales este important cand vine vorba despre babywearing, ci și îmbracămintea aleasă. Aceasta trebuie să fie practică și confortabilă, indiferent de sezon.
Setati ascendent
Pagina
pe pagină

Salopetele pentru babywearing sunt o alegere practică și confortabilă. Acestea nu trebuie să pună presiune pe tălpi, pentru a nu împiedica o așezare corectă în sistemul de purtare. Subțiri pentru primăvară, mai groase pentru toamnă sau iarnă, salopetele adecvate pentru babywearing sunt confecționate din bumbac sau din lână fleece.

Dacă dorești să ieși cu bebe la plimbare, ar trebui să iei în considerare faptul că nu doar sistemul de purtare este important când vine vorba de babywearing, ci și cu ce este îmbrăcat cel mic. Alegerea hainelor nepotrivite, deși călduroase în ceea ce privește confortul termic, dar prea groase pentru a-l fixa sigur în sistemul de purtare, poate să-i creeze micuțului nu doar disconfort fizic, ci poate duce chiar la eventuale situații nedorite. Este foarte important ca micuțul să fie așezat corect, fix, în sistemul de purtare folosit.

De ce este importantă alegerea hainelor potrivite pentru babywearing?

Este recomandat ca hainele celui mic să fie practice și confortabile, indiferent de sezon – subțiri pentru sezonul mai călduros de primăvară, vară, confecționate din bumbac organic, material natural prietenos cu pielea sensibilă a celui mic, și mai groase, potrivite pentru sezonul de toamnă și iarnă, confecționate din lână fleece, pentru a-i asigura izolarea termică potrivită, fără a fi totuși supradimensionate, ceea ce ar îngreuna foarte mult procesul de fixare corectă a bebelușului în marsupiu. Caracteristica cea mai importantă de luat în considerare când vine vorba de salopete babywearing este ca haina să nu aibă piciorul închis sau botoșei nedetașabili, ceea ce asigură amortizarea presiunii în tălpi și, implicit, asupra coloanei vertebrale.

Salopetele pentru babywearing sunt o alegere practică deoarece îi asigură celui mic atât confortul de care are nevoie pentru a se relaxa în timpul plimbării, cât și mămicii posibilitatea de a-l așeza corect în marsupiu. Datorită faptului că se închid cu fermoar, salopetele pentru babywearing sunt ușor de îmbrăcat și dezbrăcat. Materialele utilizate în fabricarea lor sunt 100% organice (bumbac, certificat GOTS), iar unele modele prezintă un procent mic de elastan în compoziția manșetelor (atât pentru a asigura izolarea termică, pentru a putea fi purtate fără probleme mai mult timp în marsupiu fără ca salopeta să-și modifice poziția, ridicându-se în timpul mișcării, cât și pentru ca micuțul să poată fi încălțat mult mai ușor botoșeii).

De ce să alegi salopete pentru babywearing?

În colecția de salopete babywearing vei găsi articole potrivite pentru primăvară, toamnă sau iarnă, purtarea lor pretându-se oricărui anotimp. Simpatice, colorate, cu imprimeuri vesele, copilărești, realizate din materiale organice, prietenoase atât cu pielea sensibilă a micuțului, cât și cu mediul, salopetele pentru babywearing reprezintă o alternativă potrivită hainelor clasice, obișnuite – comode, sigure pentru sistemul de purtare și foarte rezistente. Ideale pentru zilele mai răcoroase, salopetele cu glugă îl vor proteja pe cel mic de vântul rece.

Anumite modele, datorită croiului și a faptului că se închid cu ajutorul capselor între piciorușe, îți permit să schimbi mult mai ușor scutecele și să folosești scutece textile. Moi, plăcute la atingere, cu sau fără buzunare, fie că optezi pentru salopete babywearing clasice sau un overall din țesătură foarte fină, lână merinos fleece, fie că optezi pentru o salopetă din 100% lână merinos non-mulesing, material elastic rib (care se așază perfect și se extinde odată cu creșterea în lățime a copilului), cu siguranță bebe va fi încântat de noile sale hăinuțe preferate.