Cuburi și centre de activități

Setati ascendent
pe pagină

Cuburile și centrele de activități sunt unele dintre cele mai interesante invenții în materie de jucării pentru bebeluși, încă de la vârsta de 0 luni. Acestea le permit celor mici să se joace și să învețe, în același timp și sunt perfecte pentru a fi dăruite unui nou-născut, cadouri de botez sau alte evenimente.

Ce sunt centrele de activități?

Centrele de activități sunt jucării complexe prin faptul că angajează senzorial bebelușul nou-născut, dar simple, în același timp. Cei mici sunt stimulați motric, vizual, cognitiv și sunt pregătiți pentru stagiile inițiale de învățare. 

Sunt centrele de activități sănătoase pentru cei mici?

Răspunsul nostru ar fi da, dar nu toate. Există centre de activități care pot dăuna bebelușilor, atât prin poziția nenaturală a acestora în aceste jucării, cât și prin suprastimularea lor, care se întâmplă din cauza multitudinii de sunete și lumini. Îți recomandăm baby gym, o jucărie plăcută vizual, în culori și din materiale naturale, care nu obosește bebelușul, ci îi susține dezvoltarea. Un astfel de centru de activități presupune poziția pe spate a bebelușului, pe o salteluță, dar acesta se poate mișca liber, nu este constrâns de un cadru. Jucăriile sunt atârnate deasupra acestuia și se mișcă ușor, fie când cel mic încearcă să le atingă (antrenându-și, astfel, musculatura), fie la o adiere de vânt. Jucăriile-accesorii au diferite culori și texturi, astfel că stimulează senzorial bebelușul.

Cuburile de construit și cuburile cu activități

Acestea sunt două tipuri de jucării, care susțin, de asemenea, dezvoltarea cognitivă a copiilor mici. Cuburile de construit sunt stivuibile și, prin formele și culorile lor, pot ajuta la crearea a multiple construcții, copiii stimulându-și, astfel, creativitatea și imaginația și dezvoltându-și coodonarea ochi-mână, motricitatea fină, răbdarea și atenția. Cuburile cu activități invită copiii să își lucreze abilitățile de gândire critică și cele de rezolvare de probleme, în timp ce susțin, de asemenea, coordonarea ochi-mână și dezvoltarea motricității fine.  

Ce cuburi și centre de activități să aleg pentru bebelușul meu?

Îți recomandăm centre de activități baby gym și cuburi din lemn, vopsite cu vopsele netoxice, finisate perfect, astfel încât să fie sigure pentru copii. Aceste jucării sunt, de asemenea, foarte rezistente și, fiind realizate din materiale naturale, sunt biodegradabile și, deci, prietenoase cu mediul.