Magazin din lemn și accesorii

Setati ascendent
pe pagină

Jocurile de rol au un impact extrem de pozitiv asupra funcției cognitive a copiilor. În principal, este vorba despre faptul că acestea îi ajută să-și dezvolte abilitățile sociale, dialogul, empatia și comunicarea, caracteristici esențiale pentru un viitor copil care va fi nevoit să se integreze într-un colectiv ce funcționează optim datorită unui set de reguli prestabilite. Punându-i la dispoziție jocuri care îi oferă posibilitatea de a simula anumite situații și contexte, te asiguri de faptul că, într-adevăr, micuțul tău va avea parte de toată stimularea necesară dezvoltării acestor abilități.

De ce să-i oferi copilului magazin din lemn și accesorii pentru acesta?

Copilul tău va avea parte de numeroase momente amuzante și distracție, în timp ce va avea la dispoziție tot ce-i trebuie pentru a-și imagina că este un vânzător de renume care niciodată nu duce lipsă de marfă (fructe, legume), iar taraba sa va fi cea mai bogată din piață. Posibilitatea ca fructele și legumele să poată fi tăiate (și asamblate înapoi) duce jocul la un cu totul alt nivel: micuțul poate fi un adevărat bucătar de renume, în timp ce-și imaginează combinații și rețete dintre cele mai efervescente. Jocul, astfel, îi stimulează creativitatea și inteligența socială.

Ce magazin din lemn și accesorii pot găsi pe site?

Articolul de bază, magazinul din lemn, are forma unei tarabe cu suporturi (tot din lemn) în care micuțul poate așeza fructe, legume și alte tipuri de produse. Accesoriile suplimentare (legume, fructe, cântar) se achiziționează în mod individual, completând colecția unui adevărat negustor și bucătar de renume. Având la dispoziție toate acestea, micuțul tău va simula contexte sociale, circumstanțe specifice, astfel încât să înțeleagă mai bine dinamica lucrurilor care îl înconjoară. Fără a-l suprastimula, jocurile de rol consolidează, încetul cu încetul, inteligența lor cognitivă.

Magazinul din lemn și accesoriile stimulează creativitatea copiilor, imaginația, dar și abilități precum coordonarea ochi-mână, urmărirea unor scheme de selecție (spre exemplu, ordonarea fructelor și legumelor în locuri diferite), învățarea culorilor și denumirii acestora. Pe măsură ce se joacă și distrează, cel mic va învăța că fiecare dintre noi are un anumit rol în această societate și, implicit, fiecare dintre noi contribuie la dinamica normală a acesteia. Abordarea jocurilor pe roluri este esențială pentru ca micuțul să-și fundamenteze empatia și inteligența socială.