Zornăitoare și animale din pluș

Setati ascendent
Pagina
pe pagină

Zornăitoarele și animalele din pluș sunt printre primele jucării pe care le primește un bebeluș, fiind alegerea tuturor celor care vizitează un nou-născut, pentru că nu se poate da greș, alegându-le, atunci când pregătești un cadou.

Deși poate nu pare, zornăitoarele sunt foarte importante în dezvoltarea bebelușilor. Aceste jucării încurajează motricitatea fină, atunci când bebelușii întind mâna să le atingă, le apucă, le agită și  le duc la gură. De asemenea, bebelușii au o durată foarte scurtă de timp în care pot fi atenți, astfel că o zornăitoare le poate capta atenția imediat și le-o poate reține. Totodată, părinții pot exersa cu bebelușii concepte simple, precum permanența obiectelor (de exemplu, poți ascunde zornăitoarea și vedea dacă bebelușul se uită după ea, dacă o caută). Astfel, îi este susținută dezvoltarea cognitivă.

Un alt beneficiu al zornăitoarelor este că îi ajută pe bebeluși să își exploreze curiozitatea și să își îmbunătățească coordonarea ochi-mână, în timp ce favorizează stimularea auditivă, prin sunetele pe care jucăria le face când este supusă la diverse acțiuni (sunetele sunt diferite, dacă este strânsă și atunci când este lovită, de exemplu) și tactilă, prin diferitele texturi ale materialelor din care sunt realizate.

Jucăriile din pluș, fie că sunt de sine stătătoare, fie că sunt prinse de o păturică, au scopul primordial de a oferi confort nou-născuților și de a le face mai ușoară adaptarea la noul mediu de viață. Acestea păstrează căldura și parfumul pielii, astfel că pot fi îmbrățișate de părinți și oferite, apoi, copilașilor, aceștia relaxându-se, când vor simți mirosul deja familiar. Plușurile sunt foarte potrivite și pentru jocurile de rol, așa că personaje inspirate de lumea bebelușului, antrenate într-o poveste spusă cu har de părinți îi vor capta atenția și îl vor ajuta pe acesta să își dezvolte imaginația.

Noi îți recomandăm, pentru a face experiența foarte plăcută, să alegi jucării textile din materiale de calitate superioară, foarte moi și pufoase, antialergenice și testate toxicologic. De asemenea, oferă atenție deosebită executării acestor jucării și a accesoriilor, să fie bine cusute și rezistente, să nu se poată desprinde când bebelușii le testează cu mâinile sau cu gura.