Salteluțe de activități

Setati ascendent
pe pagină

Bebelușii nou-născuți sunt bulgărași de bucurie și tandrețe, care își schimbă rapid mediul de viață, atunci când se nasc, astfel că au nevoie de multă susținere, atenție și grijă sporită pentru a se adapta noilor împrejurări. În afară de brațe iubitoare și lapte hrănitor, cei mici necesită stimulare corectă și sănătoasă și medii de învățare blânde, atât cu pielea lor, cât și cu toate simțurile. Cu alte cuvinte, zgomotele, lumina puternică, muzica foarte tare și în sunete înalte, temperatura ridicată pot suprasolicita nou-născutul, astfel că acesta va deveni epuizat și va răspunde prin plâns neîntrerupt. În același timp, materialele dure precum plasticul sau cele aspre le pot produce răni sau iritații.

Bebelușii au nevoie, însă, de stimuli, pentru a învăța și a se dezvolta, iar un mediu benefic este construit din elemente prietenoase cu sensibilitatea celor mici. Pentru pauzele de joacă și învățare îți recomandăm salteluțele și centrele de activități din materiale textile. Acestea au avantajul că bebelușul poate rămâne așezat pe spate, în timp ce jucăriile suspendate de bara de deasupra sa îl vor motiva să le investigheze, deci pot fi folosite încă de la naștere. O astfel de jucărie încurajează bebelușul să se miște, antrenându-și musculatura membrelor, a spatelui și a gâtului. Este, de asemenea, un prilej bun de a exersa coordonarea mână-ochi, de a experimenta relația cauză-efect și de a se distra. Pentru când bebelușul se poate rostogoli și inspecta și suprafața pe care se află, poți opta pentru salteluțele de activități, care au accesoriile de joacă direct pe ele, încurajând bebelușul să se târască, pentru a ajunge la următorul accesoriu.

Atunci când se nasc, bebelușii nu văd, vederea stabilindu-se, întâi, prin sesizarea umbrelor, în primele săptămâni de viață, așadar jucăriile în culori puternice nu îi ajută. În schimb, ulterior, după ce vor vedea complet, culorile stridente îi pot suprastimula și, deci, veți avea parte de inversul rezultatului așteptat.

Pentru aceasta, îți recomandăm jucării în culori naturale, inspirate din mediul înconjurător, blânde cu vederea bebelușilor. În plus, amintim de importanța de a alege jucării textile din materiale testate toxicologic, antialergenice, moi pentru pielea sensibilă a celor mici, dar și sustenabile, astfel încât producția acestora să aibă un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.