Bancuri de lucru și scule

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Unul dintre cele mai importante tipuri de învățare pentru copii este învățarea experiențială, iar o modalitate importantă de a face asta este jocul de rol.

Ce sunt jocurile de rol și de ce sunt importante în dezvoltarea copiilor?

Jocurile de rol sunt activități prin care participanții își asumă rolul unei persoane sau al unui personaj, imitând sau redând trăsături sau acțiuni ale acesteia/acestuia. Sunt de trei tipuri: ocupaționale (care se referă la ocupația sau meseria persoanei/personajului), de fantezie (stimulează creativitatea, limbajul și abilitățile sociale) și din viața de zi cu zi (în care copiii sunt puși în situații familiare, de exemplu la pescuit și care le oferă posibilitatea de a-și cunoaște lumea înconjurătoare).

Creativitatea este un proces mintal și social multidimensional, care presupune generarea de idei și concepte noi, sau asocieri noi între idei și concepte vechi și care pot fi aplicate în foarte multe domenii. Creativitatea nu înseamnă doar artă, cum general este percepută, ci este la baza oricăror descoperiri și invenții ale umanității. Este, de asemenea, în directă legătură cu inteligența, așadar, dezvoltarea creativității determină și dezvoltarea inteligenței. Jocurile de rol sunt unelte distractive prin care cele două pot fi stimulate și antrenate, copiii învățând prin joc.

Jocurile de rol au și alte beneficii, cum ar fi îmbogățirea limbajului, dezvoltarea abilităților sociale și acelora de a rezolva conflicte și de a lucra în echipă, stimularea imaginației și, nu în ultimul rând, mișcarea fizică. De asemenea, îi ajută pe copii să se relaxeze și să se elibereze de stres, devenind mai cooperanți, mai deschiși, jocul de rol fiind o unealtă excelentă pentru părinți sau psihologi pediatrici de a se conecta cu copilul, atunci când acesta nu comunică.

Ce jocuri de rol să aleg?

Cele mai ușoare și cele cu care cei mici vor relaționa cel mai repede sunt cele inspirate de viața de zi cu zi sau din meseria/pasiunile părinților sau adulților din jur. Pentru copiii cărora le place să își imite părinții pasionați de meșterit, îți prezentăm o colecție interesantă de bancuri de lucru și scule din lemn, jucării perfecte pentru jocuri de rol ocupaționale. Jucăriile din lemn sunt sigure pentru cei mici, fiind finisate perfect și vopsite cu vopsea netoxică și stabile, rezistente în timp și prietenoase cu mediul.