Dacă ești părinte și pentru tine vara înseamnă doar un concediu de două săptămâni și, în rest, luni întregi în care trebuie să găsești surse de distracție pentru copii, din care, eventual, să nu pleci mai stresat decât erai deja, am pregătit pentru tine un material despre cele mai apreciate 25 de atracții din România pentru familii, conform recenziilor de pe Google Maps. Am considerat doar locații care propun activități potrivite copiilor (aventură și activități sportive, explorare, apă/piscine, activități cu animale) și care au primit mai mult de 500 de recenzii de la utilizatori. Pregătește, așadar, rucsacul cu cele necesare și să pornim la drum!

1.    Adrenalin Park, CLUJ

Medie recenzii: 4,8

Număr recenzii: 1.008

Sursa foto: https://adrenalinpark.ro/

 

Parcul de aventură Adrenalin se află în apropiere de Cluj, în Casele Micești. Parcul oferă 12 trasee de tiroliană cu niveluri diferite de dificultate și cu peste 100 de jocuri, atât pentru adulți, cât și pentru copiii de la 4 ani, care au trei trasee doar ale lor. Tot pentru copii, se pot organiza aici zile de naștere, evenimente tematice și alte petreceri. 

 

2.    Tiroliana Cheile Turzii, CLUJ

Medie recenzii: 4,8

Număr recenzii: 802

Sursa foto: https://www.facebook.com/lupea.adventure

 

Tiroliana Cheile Turzii este o adevărată provocare pentru iubitorii de senzații tari. Cu o lungime de 600 de metri și cu o diferență de nivel de 100 de metri, cursa poate atinge o viteză de 80-100 km/h, astfel încât, persoanele cu o greutate peste 75 de kilograme trebuie să folosească și o parașută.

 

3.    LaLiane, ARGEȘ

Medie recenzii: 4,8

Număr recenzii: 574

Sursa foto: https://www.laliane.ro/

 

La Liane este un parc de aventură aflat la 10 minute distanță de condus de Pitești și propune peste 20 de activități, precum tiroliana, raftingul și tur în grădină care presupune și recoltat și gustat fructele și legumele. 

 

 

4.    Parc Aventura, BRAȘOV

Medie recenzii: 4,8

Număr recenzii: 8.050

Sursa foto: https://www.parc-aventura.ro/

 

Parcul de aventură din orașul Brașov oferă iubitorilor de mișcare 16 trasee cu dificultate progresivă, pentru persoane de la vârsta de 4 ani. Tot aici se poate experimenta cățăratul pe un perete virtual, sub forma unor jocuri de grup sau individuale, care pun la lucru echilibrul, rezistența și agilitatea. De asemenea, copiii de la 5 la 10 ani pot participa la Mini Land Rover off road, într-o replică a celebrei mașini. 

 

5.    Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării, TULCEA

Medie recenzii: 4,7

Număr recenzii: 4.116

Sursa foto: https://www.icemtl.ro/

 

Centrul, alături de alte două muzee și alte atracții turistice, reprezintă centrul cultural al orașului Tulcea. Compus dintr-un muzeu și un acvariu public, Centrul oferă o experiență inedită vizitatorilor, atât prin reproducerea fidelă a habitatelor din Biosfera Deltei Dunării și din Podișul Dobrogei, cât și prin construcția acvariului, care creează experiența de a te afla în mijlocul recifului. Muzeul are o expoziție permanentă, dar și temporare. În plus, Centrul oferă locuri de joacă pentru copii, infotecă cu computere conectate la internet și programe interactive.

 

6.    Casa Fluturilor Exotici, HARGHITA

Medie recenzii: 4,7

Număr recenzii: 1.657

 Sursa foto: https://romaniamama.ro/

 

Aflată în proximitatea Salinei Praid, Casa fluturilor exotici este prima casă permanentă din România, pentru fluturii tropicali vii. Vizitatorii pot admira aici și interacționa cu sute  de fluturi, în timp ce pot observa ciclul de viață al unui fluture. 

 

7.    Escalada Park, SUCEAVA

Medie recenzii: 4,7

Număr recenzii: 1.292

 Sursa foto: http://parc-aventuri.ro/

 

Escalada Park este un parc de aventură din Gura Humorului cu 9 trasee distincte de tiroliană, cu grade de dificultate diferite, pentru orice persoană, începând cu vârsta de 4 ani. Parcul mai oferă și 18 piste de minigolf.

 

8.    Gecko Parc, CLUJ

Medie recenzii: 4,7

Număr recenzii: 977

Sursa foto: https://www.facebook.com/parcdecataratcluj

 

Gecko Parc se află la 14 kilometri distanță de  Cluj-Napoca, în interiorul Complexului de agrement Moara de vânt. Parcul propune trasee suspendate și tiroliană de diferite dificultăți, atât pentru adulți, cât și pentru copii de la 3 ani.

 

9.    Arka Park, SIBIU

Medie recenzii: 4,7

Număr recenzii: 927

 Sursa foto: https://www.arkapark.ro/

 

Parcul de aventură Arka Park se află la doar 24 de kilometri distanță de Sibiu, în mijlocul naturii și propune iubitorilor de adrenalină trasee de escaladă în copaci de diferite dificultăți, 5 curse de tiroliană, mini golf. Tot aici se pot organiza team building și petreceri pentru copii, dar și programe educative pentru preșcolari și școlari.

 

10.    Tiroliana La Palma, SUCEAVA

Medie recenzii: 4,7

Număr recenzii: 559

 Sursa foto: https://www.facebook.com/TirolianaBucovina

 

Tiroliana Pasul Palma este cea mai lungă și mai impresionantă din România. Are o lungime de 1,1 kilometri, se află la 100 de metri deasupra solului și este destinată tuturor celor cu vârsta peste 7 ani. Locația mai oferă și echitație, închiriere ATV și zonă de restaurant.

 

11.    Therme Bucharest, ILFOV

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 34.971

Sursa foto: https://www.tripadvisor.com/

 

Therme este un complex acvatic modern, gândit ca o mini vacanță, cu o multitudine de atracții și activități, împărțite în trei zone tematice: Galaxy, The Palm și Elysium. Pentru cei mici există și spații special amenajate, cu tobogane și locuri de joacă în apă sau pe nisip. Locația are propria aplicație pentru telefonul mobil, iar toate achizițiile din incintă se înregistrează pe o brățară, astfel că nu e nevoie să îți porți și portofelul, când ești acolo. Alte facilități oferite sunt terapiile wellness și tratamentele corporale. Există, de asemenea, și programe speciale în apă pentru seniori.

 

 Sursa foto: https://dinoparc.ro/

 

Dino Parc Râșnov, aflat în orașul cu același nume, este cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, cu o suprafață de 3,5 hectare, dar și un muzeu în aer liber. Exponatele sunt dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală, conform descoperirilor paleontologice. Printre activitățile propuse de Parc se regăsesc traseul de aventură și tiroliana, vulcanul, cinematograful 9D și cel 360o, expozițiile din căsuțele din copaci. O experiență nouă în portofoliul Parcului este sleep over, sau dormitul peste noapte. Organizatorii oferă corturi și micul dejun, iar fiecare familie trebuie să-și aducă sacii de dormit, păturile, gustările. Activitățile de la sleep over includ tur ghidat pe timp de noapte, acces la locurile de joacă, cinema 360o și la căsuțele din copaci, foc de tabără.

 

13.    Salina Turda, CLUJ

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 24.541

 Sursa foto: https://www.salinaturda.eu/

 

Una dintre cele mai vechi mine de sare din România și cea mai spectaculoasă din lume, construită de om, Salina Turda impresionează vizitatorii prin peisajul fantastic, multitudinea de locații (mine, galerii, camere) dar și paleta largă de activități oferite: plimbare cu barca pe lacul din mina Theresa, parc de distracții, amfiteatru pentru diverse spectacole sau proiecții, restaurant. În imediata apropierea a salinei, vizitatorii se pot bucura de SPA, piscină didactică, lacurile sărate Durgău.

 

14.    Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, CONSTANȚA

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 19.367

 Sursa foto: https://www.delfinariu.ro/

 

Faimosul Complex muzeal din Constanța oferă vizitatorior experiențe de neuitat în cele 5 secții ale sale: delfinariu, acvariu, microrezervație, planetariu (accesul copiilor sub 7 ani se face doar la ora 9:45) echitație cu ponei sau cai. Prețurile biletelor diferă în funcție de vârstă și de activitățile alese.

 

15.    Zoo Tîrgu Mureș, MUREȘ

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 8.586

 Sursa foto: https://www.zootirgumures.ro/

 

Înființată încă din anii ’60, Grădina Zoologică din Târgu Mureș are o suprafață de 40 de hectare și adăpostește în jur de 750 de animale, din 150 de specii, atât din fauna locală, cât și din cea exotică, care sunt îngrijite respectând standardele europene. Grădina este implicată și în conservarea biodiversității, demarând campanii în acest sens. Biletele de intrare costă în funcție de vârstă, iar pentru familii și grupuri sunt prețuri speciale.

 

16.    Ferma Animalelor, ILFOV

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 5.146

Sursa foto: https://fermaanimalelor.ro/

 

Vizita la Ferma animalelor este o bună ocazie pentru cei mici să se familiarizeze cu îngrijirea animalelor domestice, mulsul văcuțelor, țesălatul poneilor și hrănitul fiind parte din activitățile principale propuse de locație. Alte activități pe care copiii le pot desfășura aici sunt plimbatul pe ponei, desenele pe astfalt, coloratul planșelor cu animale, tiroliana și trambulina. Ferma oferă și posibilitatea de a organiza petreceri aniversare. Pentru părinți, există zonă de relaxare și restaurant pentru un prânz cu toată familia, deschis doar în weekend.

 

17.    Moara de Vânt, CLUJ

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 4.109

Sursa foto: http://www.zooparccluj.ro/

 

Parcul de agrement Moara de vânt din satul Sălicea, la circa 14 kilometri de Cluj-Napoca, este deschis pe tot parcursul anului și are mai multe atracții, printre care zoo cu peste 400 de animale din 60 de specii, unde vizitatorii le pot mângâia și hrăni, se pot plimba cu sania, căruța sau trenulețul și pot călări cai sau ponei. De asemenea, pentru cei mici sunt și loc de joacă și trambulină. Locația mai oferă și zonă de food&drinks sau cazare. În incinta complexului mai poate fi găsit și un parc de aventură, pentru amatorii de cățărat și tiroliană.

 

18.    Zoo Targoviște, DÂMBOVIȚA

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 1.600

 Sursa foto: http://www.zootargoviste.ro/

 

Orașul Târgoviște este primul oraș în care a fost construită o grădină zoologică în România, în secolul al XVI-lea, în timpul domniei lui Petru Cercel, în Parcul Chindia. Azi, Grădina Zoologică Târgoviște se află în același parc și adăpostește peste 160 de specii de păsări și animale, cărora li se oferă o grijă deosebită. Durata medie de vizitare a Grădinii este de 60 de minute, iar lunea este închisă. Biletul de intrare diferă în funcție de vârstă, se percepe o taxă și pentru fotografiat sau filmat (amatori sau profesioniști), iar cei mici se pot plimba și cu poneii, trăsura sau sania. 

 

19.    Aprilia Park, GORJ

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 1.353

 Sursa foto: https://www.apriliapark.ro/

 

Situat în satul Sănătești din județul Gorj, parcul acvatic Aprilia se întinde pe o suprafață de 16 hectare și oferă 2000 de m2 de plajă, cu o capacitate de 1200 de locuri și 1100 de m2  de luciu de apă, cu piscină pentru copii, tobogane multislide de 40 de metri și wideslide. Parcul pune la dispoziție și căsuțe de 2 și 4 locuri pentru cazare, opțiună de masă, loc de campare cu cortul sau cu rulota, terenuri de minifotbal, volei, baschet, tenis de masă. Se pot organiza, de asemenea, tabere și evenimente private. Locația acceptă plata cu tichetele de vacanță.

 

20.    Aventura Drăguș, BRAȘOV

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 1.104

 Sursa foto: http://www.aventura-dragus.ro/

 

Aflat la aproximativ 24 de kilometri de orașul Făgăraș, Parcul de Aventură Drăguș este o destinație obligatorie pentru iubitorii de activități sportive în natură. Parcul propune o gamă largă de activități, printre care cățărat, tiroliană, mini-golf, paintball, tras cu arcul și traseuri de aventură, care includ și mersul pe sârmă. Prețurile diferă, în funcție de activitate. Echipa oferă și drumeții montane în zonă și suport pentru alte activități sportive precum ciclismul sau schiatul. La cerere, pot organiza călătorii pentru copii, team building și alte evenimente pentru echipe și grupuri.

 

21.    Roata mare, BUCUREȘTI

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 890

 Sursa foto: https://parcaventuratei.ro/

 

Roata Mare este un punct de atracție turistică din Parcul de agrement Tei-Plumbuita din Capitală. Instalația are o înălțime a axului de 33 de metri și un diametru al roții de 60 de metri. Capacitatea maximă este de 352 de pasageri per cursă, având 44 de cabine a câte 6 pasageri fiecare. Accesul este permis tuturor persoanelor care au peste 8 ani și sub 200 de cm înălțimea. Biletul este de 20 de lei de persoană, pentru o cursă.   

 

22.    Borsec Bob, HARGHITA

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 889

 Sursa foto: https://www.facebook.com/BoBorsec

 

Pista de bob  de vară din Complexul de ski și de distracție “Speranța” din Borsec a fost inaugurată în anul 2019 și are o lungime de aproximativ 1500 de metri: pistă de coborâre este de 906 metri și pista de urcare are 572 de metri, întreagă cursă având o durată de 6-9  minute. Un bilet costă 15 lei/cursă pentru adulți și 10 lei pentru copii.

 

23.    Povestea Calendarului, SIBIU

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 828

 Sursa foto: https://povesteacalendarului.ro/

 

Înconjurată de crestele Munților Făgăraș, în satul Porumbacu de Sus, Povestea Calendarului este o locație de basm, inspirată de legenda celor 12 frați care reprezintă lunile anului. Fiecare lună este personificată de câte o căsuță tematică, astfel decorată și amenajată, încât să spună povestea și particularitățile lunii respective. În căsuțe, cei mici sunt întâmpinați fie de gustări specifice perioadei anului în care vizitează, fie de ateliere de creație sau de lectură etc. Biletele sunt 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii cu vârsta peste 3 ani și se pot achiziționa și online.

 

24.    La Plaja Nouă, TIMIȘOARA

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 722

 Sursa foto: https://www.facebook.com/laplajanoua

 

La Plaja Nouă este un complex sportiv și de aventură pentru copii și adulți, construit la 15 kilometri de orașul Timișoara, pe raza comunei Sânmihaiu Român, din dorința de a crea un loc în care familia să facă sport împreună. Locația abundă în activități, precum paintball pentru juniori, dar și pentru adulți, piste de ciclism, plimbări în natură, locuri de joacă, tiroliană. Aici se găsește și o zonă pentru evenimente, fie publice, fie private, petreceri, concerte live, dar și o zonă de food&drinks. Atracția principală, însă, este instalația de wakeboarding, un fel de ski nautic, unică în vestul Europei.  Locația oferă mai multe tipuri de bilete, în funcție de activitățile dorite și frecvența acestora.

 

25.    Zooland, ARAD

Medie recenzii: 4,6

Număr recenzii: 647

 Sursa foto: https://www.facebook.com/zoolandarad

 

La 25 de kilometri de Arad se află Zooland, o fermă privată, unde copiii pot hrăni animalele sau se pot da cu tiroliana. De asemenea, locația pune la dispoziție teren de volei pe nisip și teren de fotbal și oferă posibilitatea de a organiza picnicuri, team building și alte evenimente private. Ferma se poate vizita de luni până joi doar cu programare, iar în celelalte zile, de la ora 10 la ora 20. Costul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii cu vârsta peste 4 ani. 

 

 

Ne bucurăm dacă articolul prezintă interes și vă doriți distribuirea informației pe blogul/site-ul personal. Acest lucru este permis cu menționarea sursei www.iya.ro.