Sarcina aduce şi transformări majore ale corpului tău, astfel că găsirea unor ţinute care arată bine şi sunt totodată confortabile poate deveni o provocare.

Aşa cum alegi haine comode pentru perioada sarcinii, e bine să acorzi o atenţie deosebită şi lenjeriei intime folosite în această etapă.

Una dintre primele schimbări pe care le poţi remarca în sarcină este creşterea sânilor şi schimbarea formei acestora. În acest context, este esenţial ca sutienul pe care îl porţi să fie realizat din materiale naturale şi să fie foarte confortabil, dintr-o fibră uşor elastică, ce oferă susţinere bună totodată.

Poţi opta pentru un sutien destinat şi perioadei de alăptare, astfel îl vei folosi mai mult timp. În perioada alăptării, dimensiunea sânilor se modifică adesea, în funcţie de lactaţie, astfel ca sutienul trebuie să se adapteze de mai multe ori pe parcursul zilei. În plus, este important ca acesta să nu pună presiune pe sâni, pentru a evita blocarea canalelor. Astfel, materialele moi, lejere şi bretelele mai late, care se desfac uşor pentru a facilita alăptarea sunt alegerea optimă.

 Un alt articol căruia trebuie să îi acorzi atenţie este reprezentat de chilot. În funcţie de forma şi mărimea burticii, poţi opta pentru diferite modele, cu talie înaltă pentru susţinere, sau fără. În perioada de după naştere, talia joasă poate fi o idee bună în cazul în care ai născut prin cezariană, iar un chilot modelator te poate ajuta să maschezi burtica până când aceasta îşi revine la forma iniţială.

Indiferent de modelul preferat, alege întotdeauna materiale naturale, ce îi permit pielii să respire şi nu favorizează umiditatea, un mediu propice dezvoltării bacteriilor.

Îţi propunem să dai o şansă lenjeriei din bambus – un material confortabil, foarte elastic, cu o textură moale, ce aduce multiple beneficii. O fibră naturală, bambusul are proprietatea de a regla temperatura, are o putere de absorbţie de trei ori mai mare decât bumbacul şi proprietăţi antifungice şi antibacteriene.

În plus, acesta reprezintă o alternativă ecologică şi sustenabilă în industria vestimentară.

Poţi afla mai multe despre hainele din bambus AICI

Descoperă colecţia de lenjerie Milker, destinată perioadei de sarcină şi alăptare, AICI.