Zilele pline. Rutina învinsă tot mai mult și mai des de către neașteptat. Nevoia de multitasking realizată, e drept, de o sumedenie de ori cu zâmbetul larg descris pe chip. Toate aceste elemente fac parte din viața de zi cu zi a (viitoarelor) mămici active, conectate la sentimentul atât de necesar de independență, motiv pentru care confortul lor devine nu doar important ci esențial. Imperativ. Despre confort s-a scris desigur enorm și va continua să se scrie, însă esența ar trebui să fie una singură: garanția că te vei simți bine în pielea ta, indiferent de moment. Tocmai de aceea, plecând de la premisa că vei avea nevoie să te simți cât se poate de comod pe parcursul întregii zilei, ne-am gândit că ar fi util să îți prezentăm câteva atribute ale lenjeriilor și hainelor realizate dintr-un material prea puțin consacrat din păcate încă domeniului vestimentar: bambusul.

E de la sine înțeles faptul că orice material natural se va plia mai bine pe așteptările tale și va fi mai prietenos cu pielea ta decât unul sintetic. Cu toate acestea, textura moale și mătăsoasă a bambusul are cel mai probabil darul de a te cuceri rapid, surprinzându-te datorită delicateții sale, dar și datorită unei elasticități greu de bănuit la prima vedere. Aceasta din urmă oferă capacitatea vitală a unui dres spre exemplu de a se plia excelent pe corp și de a se adapta abil fiecărei siluete. Dincolo de efectul pur senzorial, articolele vestimentare din bambus posedă câteva caracteristici ce țin mai degrabă de utilitate. În primul rând, proprietatea fibrelor de a regla și de a echilibra după caz temperatura, astfel încât aceasta să fie în permanență constantă. În acest fel, tu te vei simți în largul tău atât în anotimpul cald cât și acum, când ne apropiem să întâmpinăm iarna și temperaturile sale scăzute. Fibra de bambus are de asemenea darul de a absorbi transpirația, micro-țesăturile sale asigurându-se nu doar de acoperirea mirosurilor neplăcute și a urmelor, ci de eliminarea lor, prin evaporare, împiedicând în același timp uscarea pielii tale în timpul acestui proces. De altfel, prin comparație, bambusul poate avea o putere de absorbție de peste trei ori mai mare decât, spre exemplu, bumbacul, o altă fibră delicată, 100% naturală. Iar dacă ar fi să ducem sistemul comparativ și mai departe, ei bine, atributele și capacitățile termostatice ale fibrelor de bambus și implicit ale lenjeriilor confecționate în mod responsabil din acest material se prezintă la aproximativ aceiași parametri cu cele aparținând fibrelor parțial sau complet sintetice folosite în producția lenjeriilor termice destinate activităților sportive de anvergură și implicit sportivilor de înaltă performantă.

Crescut cu precădere în ferme speciale, dedicate exclusiv cultivării sale, bambusul conține ”kun”, un ingredient cu proprietăți antifungice și antibacteriene ce poate proteja pielea în situații de risc. În plus, datorită faptului că este o plantă lemnoasă ce crește rapid, poate atinge înălțimi amețitoare de până la 35 de metri, crescând în anumite situații cu până la un metru pe zi, poate supraviețui în condiții climatice potrivnicenu necesită sisteme de irigații complexe și nici prea multă apă, la fel cum nu are nevoie nici de stropirea cu chimicale, în primul rând pesticide. Datorită capacității sale de a se dezvolta armonios în condiții naturale, bambusul reprezintă o alternativă ecologică și sustenabilă pentru industria vestimentară și pentru persoanele care urmăresc atent și caută soluții vestimentare organice, luând în calcul nu doar aspectul estetic ci și respectul și grija față de mediu. Bonus: Bambusul dedicat exclusiv industriei fashion-ului crește complet separat de cel menit a servi drept aliment principal urșilor panda.

Pentru a te bucura cât mai mult timp de hainele din bambus, e bine să ții cont de câteva sfaturi scurte și ușoare ce țin de întreținerea și păstrarea lor. Astfel, nu se recomandă spălarea lor la temperaturi ridicate, fiind de preferat variantele de 30 sau 40 de grade ale mașinilor de spălat. Înălbitorul nu e nici el recomandat, chiar dacă nu este 100% interzis, la fel cum nu este nici uscarea în uscătorul de rufe, înlocuindu-se ori cu variante alternative, precum bilele pentru uscat, ori cu varianta...naturală.

La final, te invităm să descoperi o colecție specială de lenjerii de corp realizate din bambus, aparținând brand-ului danez Milker, disponibilă aici: https://www.iya.ro/milker.html