Copilăria ar trebui să fie despre joc și joacă. Despre a explora fiecare centimetru nou, despre a găsi noi motive de zâmbete senine în orice împrejurare. Despre a descoperi și despre a învăța într-un mod simplu și distractiv. Sigur, există o mulțime de momente în care formalul este necesar. Copilăria nu ar trebui însă să se rezume doar la atât. La fel cum lecțiile, temele sau odihna au rolul lor esențial în procesul de formare al micuților, același lucru ar trebui să se spună și despre petrecerea timpului liber într-un mod cât mai creativ. Despre exersarea spiritului ludic.

Atunci când vorbim despre copilărie, amintirile cele mai dulci ne duc de cele mai multe ori în sfera exteriorului. Vara la bunici, „miuțele” din spatele blocului, concursurile ad-hoc organizate alături de prietenii noștri, reprizele de săniuș pe dealuri întortocheate urmate de tradiționala ciocolată caldă cu lapte și toate acele zile în care simplul fapt că eram afară ne făcea să ne simțim cei mai liberi copii din galaxie.

Vremurile s-au mai schimbat, așa cum se întâmplă de fiecare dată, așa cum e firesc, dar chiar dacă metodele de petrecere a timpului în interior au crescut exponențial, de la filme și seriale de desene animate pe tot mai multe canale, la gadgeturi inteligente, tot mai sofisticate, cei mici continuă să își dorească să exploreze mai mult din lume. E natural astfel să le oferim dreptul la această bucurie. Bucuria aceea simplă de a transforma fiecare părculeț într-un veritabil orășel de distracții ori pur și simplu dorința aceea arzătoare de a se juca în ploaie. De a sări dintr-o baltă în alta, cu zâmbetul până la urechi. Sigur, e obligatoriu, cel puțin până la o anumită vârstă, să îi supraveghem îndeaproape, mai ales pentru siguranța lor, însă acea doză de libertate trebuie să fie la rândul ei prezentă.

Cum îi putem pregăti astfel pe cei mici pentru câte o repriză de joacă, dacă vremea nu e dintre cele mai prietenoase? Având grijă ca ei să fie protejați vestimentar, fără a le răpi din confortul atât de necesar. Alegând soluții creative care să-i facă să-și dorească să încerce pelerine sau cizmulițe. Poate prin optarea pentru unele motive cu imprimeuri care să le pornească imaginația. Poate printr-o paletă de culori vie. Poate printr-un model cu animăluțul sau mașinuța lor favorită. La ce ar trebui să fim atenți? În primul rând la impermeabilitate. Rolul unei pelerine ar trebui să fie acela de protector. Apa, deși distractivă pentru cei mici, ar fi ideal să nu ajungă pe pielea lor, mai ales dacă vântul e puternic și vremea e rece. Căptușelile sunt și ele la fel de importante. E ideal ca ele să fie călduroase însă să nu sufoce și să nu producă un efect termic neplăcut. Și cum de multe ori ce rămâne la urmă e cel mai important, e esențial ca materialele să fie cât mai aproape de natural. Nu doar pentru confort, ci și pentru sănătatea copiilor. Verificarea certificărilor unui produs nu devine astfel un moft ci un pas spre a te asigura că ai făcut alegerea corectă.

Pentru inspirație (și nu numai), ți-am pregătit o selecție de articole vestimentare și accesorii dedicate zăpezii, ploii, vântului și în general vremii potrivnice, pentru ca aceasta din urmă să nu mai reprezinte un impediment de acum încolo. O găsești aici: https://www.iya.ro/imbracaminte-pentru-ploaie-vant-zapada-copii.html