Venirea pe lume a unui copil reprezintă, poate, una dintre cele mai frumoase și emoționante împliniri pentru cuplurile care își doresc acest lucru. Iar petrecerea de baby shower, care se organizează de obicei în ultimul trimestru de sarcină, celebrează această reușită personală, pentru că efervescența emoției și bucuriile trebuie întotdeauna împărțite între prieteni. De altfel, nimic nu spune „Bun venit pe lume!” mai bine decât o petrecere în cinstea noului membru al familiei, celebrând, în același timp, maternitatea, paternitatea și reușitele de familie.

De regulă, un astfel de eveniment are loc într-un cadru restrâns, între persoane apropiate și nu presupune extravaganță și alte situații de această natură. Este un eveniment liniștit, modest, în care prietenii își arată susținerea față de viitorii părinți, actualele mămici împărtășesc sfaturi despre creșterea copilului și se fac cadouri simbolice, care, de obicei, se vor dovedi practice în a o ajuta pe viitoarea mămică să facă față, mult mai ușor și cu brio, provocărilor pe care le presupune creșterea și îngrijirea bebelușului, și să gestioneze posibilele situații stresante.

Iată câteva de idei de cadouri perfecte pentru petrecerea de baby shower!

 

1.      Jucării pentru bebeluși

cadou_jucariiJucăriile educative reprezintă una dintre cele mai bune alegeri, în primul rând pentru că vor ajuta la stimularea micuțului. Această stimulare se poate manifesta în diferite moduri: îl vor ajuta să-și dezvolte deprinderile motrice, abilitățile fizice, sensibilitatea tactilă fină și grosieră, coordonarea ochi-mână. Prin joc, micuții descoperă mediul înconjurător și lumea în care trăiesc, căpătând, încetul cu încetul, încredere în aceasta. Poți opta pentru jucăriile din lemn cu cuburi, centre de activități, jucării muzicale și interactive, cărți senzoriale și multe altele.

Jucăriile textile reprezintă o alegere inspirată din mai multe puncte de vedere. Înainte de toate, este vorba despre faptul că sunt rezistente, ușor de spălat, moi și plăcute la atingere. Datorită imaginației sale efervescente, micuțul va găsi într-o astfel de păpușă un adevărat prieten de nădejde, integrându-l în toate activitățile sale zilnice. Se va juca cu ea, o va îngriji, îi va vorbi și, astfel, își va consolida inteligența emoțională și socială, reprezentând astfel un punct forte de plecare în dezvoltarea aptitudinilor cognitive.

 

 

2.      Hăinuțe pentru bebeluși

cadou_hainuteProbabil bănuiești că îngrijirea și creșterea viitorului bebeluș vor ridica foarte multe provocări pentru noii părinți. De obicei, din cărțile de parenting înveți lucruri esențiale, însă, de multe ori, teoria este cu totul alta. Evident este însă faptul că îngrijirea bebelușului necesită multe investiții de ordin financiar. Însă, pentru a mai amortiza din costuri, poți alege cu încredere să-i oferi viitoarei mămici hăinuțe pentru bebeluși. Încearcă să alegi articole vestimentare realizate din materiale naturale, hipoalergene, sensibile cu pielea micuțului.

De asemenea, poți alege și articole vestimentare pentru viitoarea mămică, cum ar fi o bluză sau o rochie special concepută pentru a alăpta în liniște micuțul la sân, fără să simtă vreun disconfort din cauza eventualității expunerii (deși, acest lucru nu ar trebui să ridice vreodată astfel de circumstanțe) sau un sistem de purtare pentru bebeluși. O rochie lungă, o pereche de leggings lejeri și un cardigan reprezintă alte articole vestimentare pe care cu siguranță le va purta imediat după naștere.

 

 

 

3.      Cadouri utile pentru mămici

Evenimentul este atât despre micuțul ghem de fericire din burtică, cât și despre viitoarea mămică. Există numeroase cadouri pe care le poți face acesteia pentru a-ți demonstra fericirea pe care i-o împărtășești, păstrând în același timpul fluxul simțului practic: da, viitoarea mămică va avea nevoie de toată susținerea care i-ar putea fi acordată, deoarece bebe s-ar putea să fie o adevărată provocare. Din acest punct de vedere, încearcă să faci alegeri cât mai practice, care o vor ajuta să gestioneze mult mai bine situațiile neașteptate.

Spre exemplu, un baby monitor este o alegere foarte inspirată, deoarece mămica va putea să-l monitorizeze în permanență pe bebe. O cutie pentru amintiri, eventual personalizată, în care să depoziteze diferite lucruri pe parcursul anilor sau un voucher la spa sau masaj cu siguranță nu vor trece neobservate. O idee ingenioasă ar fi să-i oferi viitoarei mămici o scrisorică în care să-i promiți că, atunci când va simți că are nevoie de o pauză, vei merge și vei avea tu grijă de bebe pentru câteva ore, dându-i timp să se relaxeze cum vrea și să-și reîncarce bateriile.

Iar dacă nu eşti sigur pentru ce să optezi şi vrei să le oferi şi viitorilor părinţi opţiunea de a alege ceva, un gift card este o idee practică.

Petrecerea de baby shower este un eveniment care celebrează împlinirea și bucuria, viața și minunea maternității. Chiar dacă nu sunt obligatorii, cadourile, reprezintă un gest frumos, de solidaritate și atenție din partea prietenilor și celorlalți membri ai familiei. Încearcă, întotdeauna, să optezi pentru cadouri practice, utile, care își vor găsi întrebuințare rapidă din partea viitorilor părinți. Cadourile simbolice, personalizate, reprezintă o altă alegere potrivită, deoarece rezistă testului timpului și vor sta întotdeauna drept dovadă solidă a prieteniei.