#stămacasă a devenit sloganul acestor zile agitate, în care fiecare ar trebui să ne gândim, mai mult ca de obicei, la noi şi la cei dragi, dar şi la toţi ceilalţi.

Sigur, este dificil să ţinem copiii în casă şi poate simţim că le răpim clipe de distracţie, dar cu siguranţă cu puţină imaginaţie şi cu multă dragoste, vom compensa lipsa activităţilor în aer liber.

În cazul în care copilul tău nu este suficient de mare ca să se joace timp îndelungat sau ca să fie implicat în diverse activităţi, sau poate este chiar bebeluş, provocarea poate fi chiar mai mare.

Noi ne-am propus să îţi arătăm câteva beneficii pe care le poate aduce babywearingul în contextul (auto-)izolării.

Conectare şi linişte: Este binecunoscut faptul că bebeluşul se simte cel mai bine aproape de părinţii săi, faptul că stă lipit oferindu-i un sentiment de siguranţă şi de linişte, pe care este important să i-l transmitem.

Mâini libere pentru mămici ocupate: Un marsupiu te poate ajuta să îţi duci la bun sfârşit treburile casnice ţinându-l pe cel mic aproape.

Dans şi mişcare: Nu doar că vă puteţi distra de minune dansând împreună, dar poţi face şi mişcarea atât de necesară pentru corpul tău. Internetul oferă o mulţime de idei de exerciţii sau chiar paşi de dans sau zumba ce se pot face în siguranţă, cu bebeluşul în marsupiu.

Un somn mai liniştit: Se ştie că aerul curat îi ajută pe cei mici să îşi consume energia şi să doarmă mai bine, astfel că în zilele de izolare poate fi mai dificil ca cel mic să adoarmă. Povestea spune că un marsupiu vine cu praf de somn, tocmai pentru că bebeluşul se simte atât de confortabil aproape de mama lui, aşa că foloseşte-l cu încredere chiar şi în casă! Iar pe balcon sau în curte, cu un sistem ergonomic şi un hanorac care să vă protejeze de frig, vă puteţi bucura împreună de o gură de aer proaspăt şi de puţină linişte.

Despre beneficiile babywearing-ului în general, poţi citi mai multe aici.

Familie, conectare şi iubire – sunt cuvintele pe care ar trebui să ne concentrăm acum. Să luăm timpul petrecut cu cei dragi aşa cum este - un dar preţios - şi să ne revedem cât mai curând în parcuri, sănătoşi, mai puternici, mai buni. Dar până atunci…#stămacasă :)