Cine nu așteaptă timpul cald și frumos, pentru a ajunge în cele mai incitante locuri? Dacă noi, adulții, reușim să ne mulțumim cu acele două săptămâni de concediu, pentru copii, întregul anotimp cald (care deja nu mai ține doar trei luni) reprezintă ocazii nenumărate de explorat lumea din jur și de învățat prin experiențe! Am întâlnit părinți care se plângeau că ai lor copii petrec prea mult timp în fața ecranelor și că nu sunt interesați să iasă, dar nu credem că există copii cărora să nu le placă afară, ci există copii care nu au descoperit, încă, aventura. Echipează-i corect, astfel încât să fie în siguranță, iar distracția în aer liber, în natură sau în oraș, o să îi facă să prindă gustul și să descopere bucuria jocului.

Cea mai mare preocupare a părinților, în aceste zile lungi și pline de soare, este protecția împotriva radiațiilor ultraviolete. Parte din lumina primită de la soare, în exces și fără protecție, ultravioletele pot cauza daune iremediabile. Cercetătorii afirmă că aceste daune sunt cumulative, ceea ce înseamnă că fiecare episod de arsură solară este un pas în plus către cancerul de piele. Și nu asta îți dorești pentru copilul tău, iar noi suntem aici pentru tine și te asigurăm că îți oferim cele mai bune opțiuni, astfel încât să îți păstrezi liniștea – copilul tău își trăiește copilăria în cea mai mare siguranță!

Radiațiile ultraviolete sunt alcătuite din trei tipuri de unde: UVA, UVB și UVC. Undele UVC sunt blocate complet de stratul de ozon, așa că el nu reprezintă un pericol. UVB sunt cele care provoacă bronzul și arsurile solare, afectând straturile exterioare ale epidermei și sunt asociate cu Factorul de Protecție Solară, notat pe produse și care înseamnă timpul în care produsul respectiv te protejează împotriva UVB. UVA sunt cele mai periculoase, penetrând adânc pielea și schimbând ADN-ul celulelor. Aceste unde pot pătrunde inclusiv pătura de nori sau geamul casei sau a mașinii și sunt în cea mai mare cantitate.

Este posibil, însă, să îți conduci viața, evitând sau minimizând riscurile expunerii la razele UVA și UVB, prin folosirea cremei de protecție solară, a hainelor cu factor de protecție împotriva radiațiilor solare și evitând expunerea în timpul intervalului 11:00-16:00, inclusiv prin utilizarea filtrelor UV pe geamuri.

costum de baie fetiteLa IYA găsești o gamă largă de articole de cea mai bună calitate, din surse fair trade, din zone cu agricultură durabilă, care să îți protejeze copilul pentru joaca în aer liber: ochelari de soare, haine și pălării de soare din fibre naturale de in, cânepă și bumbac organic cu factor natural de protecție și pălării și costume de baie din poliester reciclat cu factor UPF ridicat. Factorul de protecție împotriva ultravioletelor (UPF – Ultraviolet Protection Factor) este un coeficient de gradare a capacității hainelor de a bloca ambele tipuri de ultraviolet, UVA și UVB. De exemplu, UPF50 permite doar unei cincizecimi (2%) din radiații să pătrundă țesătura. Cu cât aceasta este mai densă, cu atât protecția este mai mare. Un tricou obișnuit de bumbac va avea un coeficient UPF de maxim 5 sau poate chiar mai puțin, de aceea, cele mai bune alegeri sunt hainele din cânepă, in și bumbac țesut.

Pentru copiii aflați mereu în mișcare, în căutare de aventuri, fie că sunt la munte, la mare sau la parcul acvatic, costumele de baie cu UPF50 oferă cea mai bună protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, în timp ce le oferă libertatea de care au nevoie pentru a explora. Propunerile noastre sunt din poliester reciclat, având un impact mai mic asupra mediului și le găsești în multe variante, în designuri moderne și printuri atrăgătoare, de poveste, inspirate de pasiunile copiilor, satisfăcând cele mai exigente cerințe ale fashionistas în devenire. În plus, le poți asorta cu pălăriile de soare din aceeași colecție, pentru un plus de stil.

Pentru cei mai mici dintre aventurieri, care nu sunt la fel de mobili, dar au nevoie la fel de mare de protecție, costumele de baie pentru bebeluși acoperă complet pielea și pot fi din două piese – bluză și pantaloni sau doar o salopetă, în funcție de nevoi. Acestea se îmbracă și dezbracă ușor, sunt confortabile și, foarte important, testate toxicologic, astfel încât riscul de a provoca iritații sau alergii este mult diminuat.

Costumele de baie pentru copiii mai mari sunt la fel de confortabile și versatile, precum și cele pentru bebeluși, oferind protecție, confort și libertate de mișcare.  Variantele pentru fete includ costum de baie întreg sau din două piese, în timp ce băieții pot alege între shorturi și slip de baie, din același poliester reciclat, certificat și testat.

Un alt avantaj al costumelor de baie din poliester este faptul că sunt ușor de curățat și de întreținut: după utilizare, trebuie spălate cu apă rece și lăsate la uscat, departe de surse de căldură și foc. Umezeala se evaporă destul de repede din această țesătură, astfel încât costumele sunt gata pentru o nouă aventură printre valuri în timp record!