În anotimpurile reci, articole vestimentare din tricot sunt veritabile minuni, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, obișnuiți deja cu vremea neprietenoasă . Dincolo de confortul sporit oferit de fibrele lor speciale, fie că vorbim despre lână ori despre bumbacul 100% organic, aceste haine au darul de a izola căldura ermetic, ajutându-te astfel să te bucuri de o temperatură optimă pentru mai mult timp, uzându-se mult mai greu și fiind prietenoase chiar și cu cea mai sensibilă piele. Găsești de altfel detalii complete despre beneficiile articolelor vestimentare tricotate parcurgând un articol detaliat publicat tot de către noi, aici.Tot acolo am specificat însă și faptul că întreținerea lor nu e întotdeauna cea mai simplă, motiv pentru care am ales acum să îți oferim sfaturile de care ai nevoie pentru a te putea bucura de ele cât mai mult timp.

În primul rând, ai grijă să nu speli hainele tricotate în apă prea caldă. 30 de grade este temperatura la care ar trebui să îți dorești să te raportezi, evitând astfel „micșorarea” lor sau „nașterea” unor cute greu de reparat mai apoi. Ai de asemenea grijă să nu supra-licitezi elasticitatea tricoturilor în cadrul spălării. E adevărat, atât lâna cât și bumbacul organic sunt prin excelență fibre elastice însă supra-solicitarea lor, prin mișcări care includ forță exagerată le pot deteriora permanent. Gentilitatea e astfel recomandată. La final, ai grijă să usuci toate articolele vestimentare din tricot pe o suprafață orizontală, plană. Poți folosi uscătorul pentru rezultate optime. Clasica atârnare pe sârmă e complet nerecomandată pentru că, în contra-partidă cu spălarea, poate duce la alungirea hainelor.

Hainele tricotate se comportă în general mai bine atunci când sunt spălate manual, datorită microfibrelor care au uneori tendința de a se întrepătrunde atunci când întâlnesc un omolog în mașina de spălat. Asta nu înseamnă că automatizarea acestui proces e complet nerecomandată, cuvântul de ordine fiind în cazul de față pur și simplu grija. Așa cum am subliniat mai sus, temperatura trebuie să fie una mai degrabă scăzută, înălbitorii fiind interziși, asemenea detergenților obișnuiți. Se recomandă astfel folosirea unor produse speciale, naturale sau dedicate lânii și altor materiale catalogate drept sensibile. Săpunurile 100% naturale, din alep, pot reprezenta de asemenea o soluție alternativă, asemeni soluțiilor de regenerare, naturale la rândul lor. Dacă te vei decide să optezi pentru spălarea manuală, evită mișcările de forță disproporționată și nu folosi tehnica frecării, pentru a preveni apariția scamelor. Nu te sfii de asemenea să schimbi apa din lighean dacă aceasta s-a murdărit. S-ar putea să petreci mai mult timp decât într-o situație ce ar trebui să fie similară dar te vei asigura că procedezi corect, contribuind la o viață mai lungă pentru articolele vestimentare ce îți aparțin ție sau micii tale minuni.

Stoarcerea reprezintă un nou moment în care gentilitatea e recomandată pentru a nu provoca alungire nefirească sau cute. Te poți folosi de un prosop sau de un tifon pentru a îndepărta în siguranță apa. Cea mai simplă tehnică e aceea de a întinde articolul vestimentar individual pe un prosop, rulându-le mai apoi împreună și presând cu mișcări atente, relaxate. În cazul hainelor colorate, pentru a evita posibilitatea transferului de culori în timp, se recomandă folosirea unui prosop sau a unui tifon alb sau cât mai aproape de alb.

La final, nu uita că, așa cum articolele vestimentare nu trebuie întinse pe sârmă după spălare, ele nu ar trebui să fie nici depozitate pe umerașe, din același set de motive. Așează-le astfel, împăturate cu grijă, în dulap, alături de o pastilă anti-molii. De asemenea, chiar dacă sub efectul obișnuinței poate, adu-ți aminte că hainele tricotate nu necesită o spălare la același interval de timp prin comparație cu articolele vestimentare obișnuite, în primul rând datorită fibrelor de lână sau bumbac organic ce absorb extrem de bine mirosurile neplăcute și care oferă pielii șansa de a respira mult mai bine, motiv pentru care îți re-recomandăm acum, cu la fel de mult drag, colecțiile noastre speciale, destinate celor mici, disponibile aici.