Ploaia este un fenomen natural și necesar mediului înconjurător, nu încape niciun dubiu că este binevenită și așteptată, în special pentru agricultură. Pentru romantici și pluviofili reprezintă ocazii de visare, de așternut gânduri pe foaie, de compus muzică sau de făcut fotografii.

Pentru copii, însă, ploaia este o nouă ocazie de joc și joacă în aer liber, dar, de cele mai multe ori, aceasta devine o corvoadă: hainele se udă și se murdăresc, pantofii devin grei de la apă, joaca se termină rapid, iar efectele acesteia se repară cu mult efort. Într-un final, nimeni nu se distrează. E momentul, însă, să uiți de aceste neajunsuri! Hainele impermeabile și cizmele de cauciuc fac ploaia din nou distractivă pentru copii, în timp ce părinții nu-și mai fac nicio grijă! Cei mici rămân uscați, iar curățarea e rapidă. Puțină apă curată, uscare departe de sursele de căldură și echipamentele sunt gata pentru următoarea ploaie!

Cea mai bună alegere și, totodată, recomandarea noastră pentru tine, sunt produsele create și cu grijă pentru natură, din materiale sustenabile, naturale sau reciclate, antialergenice, testate toxicologic, biodegradabile, fair trade.

 

În acest articol îți vom vorbi despre cizmele din cauciuc natural, despre caracteristicile și beneficiile acestora, despre de ce sunt o investiție pe care să îți dorești să o faci și despre cum să ți-o recuperezi, dar și despre inserturile pentru cizme, un accesoriu util, dar și foarte chic.

Când te gândești la cizme de ploaie pentru copii, îți revin amintiri din copilărie ale unor încălțări grele și anoste. Din fericire, atât tehnologia, cât și imaginația designerilor au evoluat, iar astăzi putem să le cumpărăm copiilor cizme de ploaie ușoare, numai bune de sărit în băltoace, colorate și cu diverse printuri care stârnesc imaginația și creativitatea!

 

Ce este cauciucul natural și de ce este important să le cumperi copiilor cizme de ploaie din acest material?

 Cauciucul este o materie organică extrasă sub formă de latex din arborele de cauciuc, Thailanda, Malaezia și Indonezia fiind liderii globali în producția cauciucului natural. Principalele caracteristici ale acestui material sunt durabilitatea, elasticitatea ridicată și impermeabilitatea. De asemenea, faptul că este un material natural, impactul acestuia asupra mediului înconjurător este mai mic, comparativ cu acela al cauciucului sintetic.

De asemenea, cizmele din cauciuc natural și, în general, toate produsele obținute din această materie primă, susțin comunitățile agricole locale, iar cele marcate fair trade garantează că aceste comunități nu sunt exploatate abuziv, ci că, din contră, raporturile comerciale sunt oneste, corecte și echitabile față de producători, prețurile plătite de către importatori sunt mai mari decât pe alte piețe care nu se află sub convenția fair trade, iar standardele sociale și de mediu sunt considerabil îmbunătățite.

O curiozitate: “laptele” păpădiilor conține latex! În 2013, Continental Tires, gigantul manufactor de anvelope, alături de oamenii de știință de la Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculară și Ecologie Aplicată din Germania, a început construcția unei unități-pilot de cercetare și exploatare a acestei surse de cauciuc natural. Inițiativa a fost preluată și replicată și de alte instituții și entități, printre care Uniunea Europeană și alți producători de anvelope.

 

cizme si echipament ploaie copiiCizmele din cauciuc natural fair trade vor fi, așadar, o investiție din partea părinților care le aleg, dar investiția este în confortul copiilor (cizmele sunt mai ușoare și mult mai flexibile), față de mediu, și, deci, prin extensie, în viitorul propriilor copii (prin impactul mai mic al acestor produse asupra mediului înconjurător) și față de producătorii de materie primă din țările în curs de dezvoltare, cărora li se plătește un preț corect. Nu în ultimul rând, cizmele de ploaie din cauciuc natural îndeplinesc standarde înalte de calitate, sunt rezistente, confortabile, fără PVC și, dacă te uiți pe selecția noastră din magazin, și incredibil de drăgălașe!

Îți propunem o colecție de poveste, inspirată din cele “50 de activități de făcut până împlinești 11 ani și 3 sferturi” - o inițiativă a Trustului Național din Marea Britanie, dar și din pasiunile micilor exploratori: gândăcei sau animale din savană, unicorni și curcubeie, mașinării de construcție și altele asemenea. Colecția Puddle Buster de la Frugi le oferă copiilor protecția și libertatea de care au nevoie pentru a-și îndeplini toate curiozitățile legate de natură.

Fiind extrem de rezistente, cizmele pot fi revândute în comunitățile de părinți care au preocupări comune cu ale tale, și astfel îți poți recupera o parte din investiția inițială, pe care o poți reinvesti în noi produse sustenabile pentru copii.

Alături de minunatele cizme, îți propunem și o serie de inserturi drăgălașe din fleece realizat din poliester reciclat, moi și pufoase, pentru un plus de căldură și confort, cu aceeași grijă pentru mediul înconjurător!

“Ploaie, ploaie, nu veni, vino într-o altă zi!”, spune un cântecel pentru copii! Nu, nu trebuie să-și mai dorească asta, joaca nu trebuie să se oprească, doar pentru că plouă! Echipați corespunzător, copiii sunt gata de explorat lumea, indiferent de vreme!