Au copiii nevoie de ochelari de soare?

Da, fără nicio îndoială! Cercetătorii afirmă că daunele produse de expunerea prelungită la radiațiile soarelui se pot acumula în timp și produce boli precum cataracta. Mai este, apoi, pericolul luminii albastre, o lumină vizibilă de către ochiul uman, care este caracterizată de lungimi de undă mai scurte și care produc mai multă energie. Acestea pătrund direct în retină, iar ochii copiilor nu au aceeași capacitate de filtrare precum cei ai adulților, ceea ce face ca expunerea la lumina albastră să mărească riscul de degenerescență maculară. Se estimează că, până la vârsta de 18 ani, petrecem cel mai mult timp în lumina soarelui, mai mult de jumătate din întreaga perioadă dintr-o viață, astfel putem concluziona, copiii sunt cei mai expuși și, deci, cei care trebuie protejați cel mai bine.

De la ce vârstă sunt recomandați?

Bebelușii sub 6 luni de zile nu ar trebui expuși deloc la soare. Cum, însă, acest lucru e, imposibil, uneori, este recomandat să folosești o pălărie cu filtru natural, care să îi acopere atât capul, cât și ceafa și umerii, indiferent că este în cărucior sau în sistemul de purtare și să stai cât mai mult la umbră.

După vârsta de 6 luni, bebelușii pot purta ochelari de soare, alături de hainuțele cu UPF și crema de protecție solară.

Ce să urmăresc, atunci când cumpăr ochelari de soare pentru copilul meu?

Ochelarii de soare trebuie aleși, în primul rând, pentru protecția pe care o oferă, atât împotriva ultravioletelor scurte UVB, cât și a celor lungi UVA. UVA penetrează adânc straturile de piele și conduc la apariția semnelor premature de îmbătrânire a pielii, precum liniile fine și ridurile. Acestea pot, de asemenea, penetra corneea ochiului și ajunge la retină. Razele UVB sunt principalele responsabile de arsurile solare, pentru că penetrează straturile superioare de piele și pot provoca daune celulelor pielii. Acestea pot provoca arsuri și ochilor.

De asemenea, te interesează ochelari care să aibă și filtru pentru lumina albastră. Știai că 15 minute în lumina soarelui echivalează cu 10 ore în fața unui ecran? Atât de periculoasă este lumina albastră, venită de la soare.

recomandare ochelari soare copiiCea mai bună protecție este, desigur, cea de 99-100%. Orice valoare mai mică poate lăsa ochii copiilor neprotejați. Apoi, pentru că vorbim de ochelari de soare pentru bebeluși și copii, materialul din care aceștia sunt realizați este, iarăși, un aspect important. Ți-i recomandăm pe cei din policarbonat, cu lentile și rame rezistente la zgârieturi și lovituri, cu rame flexibile, numai buni de luat la joacă, în excursie, la piscină, la concert – oriunde îi așteaptă distracția! Sunt, practic, indestructibili, în mâinile celor mici, care numai de ochelari nu ar avea grijă!

Policarbonatul este un material din polimeri de plastic, care au carbonat în structura lor moleculară, făcându-l un material rezistent, dar care se lucrează ușor, se modelează ușor și se formează termic. Aceste proprietăți sunt tocmai cele care îl recomandă pentru ochelarii de soare pentru copii și bebeluși!

Ramele sunt, așadar, child-friendly și au design inedit, în culori moderne, perfecte pentru micii iubitori de modă. Colecția vine și cu produse potrivite bebelușilor și copiilor foarte mici, care nu pot sau nu vor să poarte ochelarii. Acestea au curelușe care se prind de rame și țin ochelarii în loc. Ochii celor mici sunt protejați, iar tu ești liniștită! 0 griji, 0 efort, 100% voie bună! Culoarea lentilei nu este relevantă pentru protecție, ci rămâne o preferință personală, la fel și stilul, iar în selecția noastră găsești cei mai frumoși ochelari de soare pentru bebeluși și copii, la cele mai atractive prețuri!

Când trebuie să poarte copilul meu ochelari de soare?

Pentru că tot vorbeam de locurile minunate în care copiii sunt purtați, recomandarea este ca ochelarii de soare să fie purtați oricând radiațiile UV sunt puternice (în zilele însorite, dar și în cele înnorate, la munte, de exemplu), dar și în locații unde există suprafețe care au proprietatea de a reflecta radiațiile, cum sunt nisipul, apa, zăpada, inclusiv instalațiile de la locurile de joacă.

Ochelarii de soare, fără îndoială, sunt o necesitate, iar noi ne asigurăm că îți punem la dispoziție cele mai frumoase modele, pentru cei mai cool kids on the block!