• Transport gratuit TRANSPORT GRATUIT
  • Retur RETUR SIMPLU ȘI GRATUIT
  • Buyback BUYBACK PÂNĂ LA 50%
Hainele organice, între calitate și responsabilitate

Hainele organice, între calitate și responsabilitate

30.05.2019 23:40

Unii oameni pun pasiunea pe primul plan. Dragostea nestăvilită, plină de emoție, ancorată în fiecare produs creat. Alții aleg să pună accentul pe soluțiile practice. Convenabile, mulate pe simpla nevoie a celor din jur. Noi credem că un singur atribut e mult prea puțin. Tocmai de aceea, aproape mantric, am avut grijă încă de la început să alegem un drum diferit, menit să împletească într-un echilibru perfect pasiunea, calitatea și responsabilitatea. Nu, nu a fost o decizie extrem de ușoară însă a fost alegerea cea mai naturală. La urma urmei, atunci când îți propui să celebrezi feminitatea pură, ludicul și natura deopotrivă e important să îmbrățișezi soluțiile responsabile, nu cele care ți-ar putea părea simple.

Plecând de la aceste premise, ne-am luat timpul necesar pentru a ne asigura de faptul că fiecare articol vestimentar, fie el destinat viitoarelor sau proaspătelor mămici, noilor născuți sau copiilor, va fi realizat din materiale de cea mai bună calitate, precum bumbacul, inul, lâna sau chiar bambusul, majoritatea organice și certificate oeko-tex pentru a avea garanția că nu conțin nicio substanță toxică sau nocivă, prietene cu orice tipuri de piele și capabile să ofere maximum de confort, o condiție esențială în aceste etape pline de provocări din viață. Am lucrat mult și la capitolul funcționalitate,  în primul rând de vreme ce nu e un secret faptul că hainele din perioada sarcinii spre exemplu nu au cum să aibă o viață foarte lungă. Astfel, unele dintre aceste articole vestimentare vor putea fi purtate și în perioada alăptării, beneficiind de o funcție a discreției atât de necesară tuturor mămicilor cu un stil de viață activ sau care, din diferite motive, sunt nevoite să revină mai rapid în câmpul muncii.

E adevărat, industria textilă nu are acum o imagine prea bună iar acest lucru e incontestabil. Poluarea, risipa nejustificată și condițiile de multe ori rele de muncă reprezintă o sumă de realități la care nu am putut rămâne pasivi, mai ales pentru că acestea se răsfrâng în mod direct asupra Planetei. Acesta este de altfel motivul pentru care am ales nu doar să mizăm pe materiale aproape exclusiv organice și biodegradabile provenite din resurse regenerabile, dar și să aderăm la principiile sustenabilității și a comerțului etic, asigurându-ne de faptul că materia primă provine întotdeauna de la micii comercianți locali ce au astfel șansa de a fi recompensați în mod cinstit pentru munca lor și de a lucra în condițiile decente pe care ni le dorim cu toții, feriți de pericole sau de mediile de lucru nefaste. Rezultatul? Contribuția, cât de mică, la o lume mai verde, mai sigură și mai onestă.

Nu, aceste alegeri nu pot fi făcute însă fără asumarea a cel puțin un risc: prețul final. A decide că îți dorești să oferi comunității tale produse premium, sustenabile și prietenoase atât cu cei care le achiziționează cât și cu mediul presupune acceptarea faptului că, indiferent de cât de mic ar fi adaosul cu care ai ales să operezi, eticheta va afișa la final o sumă care ar putea fi considerată, dacă ar fi să uităm de toate atributele de mai sus, peste media obișnuită. Soluția noastră? Un sistem inovator de ”buyback”, menit să transforme fiecare client într-un partener al nostru și într-un prieten al Terrei. Astfel, oferim posibilitatea de a răscumpăra fiecare produs pe care îl vindem, la un preț între 10% și 50% din valoarea originală, acestea urmând a fi mai apoi revândute, donate sau reciclate, pentru ca povestea frumoasă să meargă mai departe. Cu aceeași pasiune. Cu aceeași responsabilitate.

Postat în Maternitate De:
Echipa IYA
Comentarii

Trebuie sa fii logat pentru a lăsa un comentariu.

Apasa aici pentru a te loga